Cheia unui management de succes este legata de existenta unei strategii de dezvoltare. Ploiestiul are o strategie de dezvoltare ce trebuie urmarita si implementata proiect cu proiect. Decizia politica are un rol extrem de important in stabilirea ordinii de realizare a acestora. In cele ce urmeaza puteti gasi principalele directii de dezvoltare a proiectelorDezvoltarea infrastructurii

Principala provocare careia Ploiestiul trebuie sa-i faca fata este dezvoltarea parcului auto care genereaza si va continua sa genereze probleme deosebite de trafic. Una din cheile rezolvarii problemelor este realizarea unui inel stradal ce trebuie sa includa Soseaua Vestului, legatura Gara de Vest-Gara de Sud, reconfigurarea tramei stradale in zona "Podului de Lemn", legarea cartierelor Motoi si Pictor Rosenthal prin pasajul Buna Vestire, regularizare Dambu si inchiderea pe zona de est a inelului 3, intre Statia de Epurare si strada Gageni, realizarea Autogarii Gageni. Principalul impediment este legat de asigurarea resurselor financiare din fonduri europene si guvernamentale. 


Protectia mediului

Deficitul de spatii verzi cauzat, in mare masura, de pierderea unor spatii verzi din apropierea orasului, precum zona Paulesti si retrocedarea unor terenuri vechilor proprietari trebuie compensat prin aparitia unor spatii verzi extinse pe zone de teren mai putin valoroase din punct de vedere al constructiilor. Parcul Municipal Vest si Reintegrarea in mediu a fostei Rampe Teleajen prin conversie in zona verde - Parc sunt proiectele ce trebuie dezvoltate si conduse in urmatorii ani, pentru a putea respecta obligatiile asumate de Municipiul Ploiesti de a ajunge la suprafata de 26 mp de spatiu verde /cap de locuitor.
www.ic-ionescu.ro © 2008 Politica de reproducere